Profil og hverdag

Høj faglighed – både i de boglige/videnskabelige og i de kreative/praktiske fag. Underviserne på skolen er højt kvalificerede og brænder for deres fag. Vi arbejder efter folkeskolens fælles mål. Vi samarbejder med lokale fagfolk, kunsthåndværkere, kunstnere og foreninger, som kan bidrage til at skabe høj faglighed.
Kreativitet – i skolen og fritiden. Vi prioriterer at kunne tilbyde kreative fag – også kreative fritidstilbud. Nysgerrighed skal være drivkraften – både i musik- og i matematiktimerne. Eleverne skal lære gennem leg og eksperimenter, forundres og lykkes med at finde svar med udgangspunkt i nysgerrigheden.

“Jeg holder af hverdagen
Mest af alt holder jeg af hverdagen
Den langsomme opvågnen til den kendte udsigt
der alligevel ikke er helt så kendt”– Dan Turèll

Natur og udeliv: Vi lærer både i og af naturen. Det er motiverende for børn, da det tydeliggør brugbarheden af det faglige indhold, og den friske luft er så sundt. Naturen er vores klasselokale og uanset om vi måler op til plantekasser, udregner den korteste vej til skoven eller bygger fuglekasser, vokser børnene af at skabe noget der giver værdi og af at tage ansvar for naturen. Skoven, krattet og vandet er vores laboratorium, hvor vi lærer om både dansk, matematik, biologi, geografi og meget mere.
Bevægelse: Eleverne på friskolen skal ikke kun bevæge sig i idræt. På friskolen stiler vi efter at have meget varieret undervisning, der gerne aktiverer hele kroppen, og samtidig giver glæden og sundheden ved at bevæge sig. I SFO-tiden har vi desuden et samarbejde med lokale kræfter fra BSI (idrætsforeningen) som vi også samarbejder med om motionsugen i uge 41.

“Uanset, om du tror du kan, eller du tror, du ikke kan – så har du ret”
– Henry Ford

Morgensamling: På friskolen starter hver skoledag med en morgensamling. Her varmer vi stille og roligt op til dagen i fællesskab. Morgensamling vil oftest bestå af morgensang og beskeder om skoledagen, men kan også bestå af bl.a. bevægelse, dans, lege eller historiefortælling. Når et barn har eller lige har haft fødselsdag, synger vi desuden årets fødselsdagssang som børnene selv har været med til at skrive.
Fortælletime: En god fortælling kan både underholde og være gnisten til nysgerrighed og ny læring. På friskolen dyrker vi jævnligt fortællingen i vores fortælletime, som vores skoleleder for det meste står for. Jævnligt vil der dog også være andre som står for fortællingen, f.eks. vores lokale præst som elsker at fortælle bibelfortællinger i børnehøjde.

“Vi lever vores liv i den historie, vi fortæller om det. Det gør alle mennesker”
– Knud Romer

Mobilfri hverdag: Hverdagen på skolen er mobilfri, så børnene lærer at lege og skabe en hverdag sammen, uden at skulle underholdes af en skærm.
Emneuger: Vores årshjul er spækket med emneuger og temaer indenfor bl.a. udeliv, natur, sport, bevægelse og kreativitet.
Læs mere om vores temaer og årshjul


SFO og KLUB: Skolen tilbyder SFO til og med 3. klasse. Fra 4. Klasse har man mulighed for at tilmelde sig skolens KLUB-ordning i stedet.
Læs mere om vores SFO- og KLUB-tilbud
Årlige forestillinger: I skolens årshjul indgår også flere årlige forestillinger. Her arbejdes sammen frem mod at skabe en fælles oplevelse for forældre og borgere som bliver inviteret til at overvære det. I disse uger udvikler eleverne både deres mod, kreativitet evner til samarbejde og meget mere.

“Læring kræver nærvær – du taber det nærvær, hvis mobilen er fremme og bipper på bordet eller i hånden”
– Sociolog Anette Prehn
Læs mere om vores værdigrundlag eller kontakt os i dag:
Læs mere om hvordan friskolerne kan bruge den pædagogiske frihed til at fokusere på det væsentlige:
Med pædagogisk frihed kan vi fokusere på det væsentlige (Magasinet Friskolen)
Se eksempler på udeskole med fokus på natur og bevægelse: